Hvordan lage alkoholfri vin

Hvordan lager man alkoholfri vin?
Utgangspunktet er en "normal" vin. Denne avalkoholiseres og man får et produkt som smaker vin, men ikke gir rus og promille.

Det er flere måter å avalkoholisere vin på. I Tyskland og Frankrike er det vanlig å bruke vakuumdestillasjon. Under vakuum blir kokepunktet for alkohol redusert, og dette gjør at det er mulig å fordampe bort alkoholen uten at man koker frukten. Vinen beholder da mer av sin opprinnelige fruktkarakter.

Omvendt osmose og pervaporasjon er to andre brukte teknikker, som begge går ut på å skille alkohol fra væsken ved bruk av membran.

Alkohol tilfører en vin fylde og noe sødme, og dessuten en smaksforsterker. Når alkoholen er fjernet, smaker ”vinen” ganske surt og bittert. For å kompensere dette, søtes ofte alkoholfrie viner. De fleste alkoholfrie viner er derfor som regel minst halvtørre.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

 

Etiketter

Archives

Få oppdatering på E-post

Om

Dette nettstedet drives av Vegar Martinsen

Kontakt:
vegarm (at) gmail.com

Besøkende